Trädgårdsmässan IGS i Hamburg 30 aug - 1 sept 2013 (3 dagar)

 
 

I resans pris ingår:
Resa i modern helturistbuss, del i dubbelrum, två frukostar och två middagar, väg- och färjeavgifter, inträde trädgårdsmässan samt reseledare/guide.
Tillägg för enkelrum 600 kr.

Pris: 2590 kronor

Vid frågor, tveka inte att ringa!


Bara vart 10:e år arrangeras den stora trädgårdsmässan INTERNATIONALE GARTENSCHAU. Den praktfulla trädgårdsmässan är en turistattraktion utöver det vanliga – en dröm för blomster- och trädgårdsälskaren. Vi får dessutom möjlighet för shopping och två härliga kvällar i Lübeck. Reseledare Boris Salomonsson.

Dag 1. Tidigt på morgonen avreser vi från hemorten söderut. Kaffe/frukostrast vid Björkängs Vägkrog, därefter till Helsingborg för färjetur till Helsingör. På vägen till Rödby passeras de vackra Faröbroarna. Ny färjetur till Puttgarden. Vid 18-tiden är vi framme i Lübeck för incheckning på centralt belägna Scandic Hotel. Efter gemensam middag i hotellets restaurang är kvällen fri för egna strövtåg i den vackra hansastaden.

Dag 2. Frukost. Vi reser sedan söderut till den stora trädgårdsmässan Internationale Gartenschau i Hamburg. Med inspiration av Phileas Foggs och Passepartouts resa “Jorden runt på 80 dagar” kommer besökaren att fångas av de 80 trädgårdarna med överraskande tolkningar av underverk runt hela världen. Den 50 ha stora vackert belägna parken vid floden Elbe är ett bevis på vad odlare, trädgårdsmästare och landskapsarkitekter kan åstadkomma med sin fantastiska uppfinningsrikedom. Det kommer att bli svårt att se sig mätt på allt som finns i trädgårdarna. Fulla av intryck och med nya idéer för den egna trädgården återvänder vi på kvällen till vårt hotell. Gemensam middag.

Dag 3. Efter en god frukost är det dags att återvända hemåt. Innan vi kör ombord på färjan i Puttgarden stannar vi till för lite shopping. Därefter reser vi genom Danmark och kör som omväxling via den mäktiga Öresundsbron till Malmö. På kvällen är vi åter hemma med många fina minnen från den fantastiska blomsterprakten på trädgårdsmässan. Vi stannar för mat och kaffepaus på lämpligt ställe.

Tillbaka till Resor >>>